Vi ser at du bruker nettleseren Internet Explorer

Dette nettstedet er ikke tilpasset denne eldre nettleseren, som ikke har støtte for nyere funksjonalitet. Din opplevelse av aldringoghelse.no vil derfor bli forringet.

Vi anbefaler at du benytter en annen, moderne og oppdatert nettleser som for eksempel Google Crome, Mozilla Firefox eller Microsoft Edge.

Har du ikke mulighet til å bruke en annen nettleser kan du gå videre til våre mest besøkte sider ved hjelp av lenkene under:

Jeg forstår at min opplevelse av aldringoghelse.no ikke vil være optimal, men vil likevel fortsette å bruke Internet Explorer.

Besteforeldre-og-barnebarn-2.jpg

Demens

Antallet personer med demens øker, rett og slett fordi det blir flere eldre blant oss. Men prosentvis blir det færre som får sykdommen. Kanskje fordi vi lever sunnere? Vi oppfordrer alle til å lære mer om demens. Det vil gjøre livet enklere for dem som lever med sykdommen selv, og de som er pårørende eller helsepersonell. Hver av de fem hovedsidene om demens har både enkel innføring og stoff til fordypning:

Fakta om demens-mann i åker

Fakta om demens

Mange tror at Alzheimer er en mild form for demens. I realiteten er Alzheimer én av mange former for demens som alle starter mildt, men blir verre over tid.
Fakta om demens
utredning-av-demens-3.jpg

Utredning av demens

Å stille en demensdiagnose er omfattende. Det handler om å teste hukommelse og språk, finne ut hvordan man fungerer til daglig, samt hjernescanning og legeundersøkelse.
Utredning av demens
par på tur i fjellet.jpeg

Behandling og oppfølging

Det er ikke mulig å kurere demens, men god behandling kan forsinke sykdom og symptomer. Det beste er å fortsette et aktivt liv der både hodet og kroppen utfordres.
Behandling og oppfølging
par ser utover havet.jpeg

Å leve med demens

Demenssykdom vil endre hverdagen og livet – både for den det gjelder, og omgivelsene. Men verden har blitt mer åpen, og livet har fremdeles mye å by på.
Å leve med demens
Dame-tenker-i-naturen.jpeg

Hjelp til pårørende

Demens berører bredt; pårørende må også leve med nye utfordringer. I alle kommuner finnes det fagfolk som kan gi oppfølging av personer med demens og deres pårørende.
Hjelp til pårørende
Takk for hjelpen!
Noe gikk galt. Prøv igjen litt senere.
Sender…

Fant du det du lette etter?

0/500 tegn