Vi ser at du bruker nettleseren Internet Explorer

Dette nettstedet er ikke tilpasset denne eldre nettleseren, som ikke har støtte for nyere funksjonalitet. Din opplevelse av aldringoghelse.no vil derfor bli forringet.

Vi anbefaler at du benytter en annen, moderne og oppdatert nettleser som for eksempel Google Crome, Mozilla Firefox eller Microsoft Edge.

Har du ikke mulighet til å bruke en annen nettleser kan du gå videre til våre mest besøkte sider ved hjelp av lenkene under:

Jeg forstår at min opplevelse av aldringoghelse.no ikke vil være optimal, men vil likevel fortsette å bruke Internet Explorer.

dame strikker.jpeg

Miljøbehandling

Miljøbehandling er behandling og oppfølging uten bruk av medisiner. For personer med demens handler dette om å legge til rette for at de fortsatt kan bruke ressursene sine og leve aktive liv. Miljøbehandling kan også bidra til å forebygge symptomer ved demens.

Miljøbehandling bør bygge på personsentrert omsorg, det vil si at tiltak og aktiviteter velges ut fra personens behov, ønsker og personlighet. Det finnes ikke én type miljøbehandling som passer for alle med samme type atferd eller symptom.

Miljøbehandling kan skje både som individuelle tiltak og gruppetiltak. Eksempler på slik behandling kan være:

  • Å tilpasse fysiske miljøer med merking, skilting, og oversiktlige rom
  • Å tilpasse sosiale miljøer, som å ha en stuevert som passer på å inkludere de som er til stede i samtale
  • Å tilpasse kommunikasjonen, for eksempel å ta hensyn til at personen trenger lang tid til å oppfatte og svare på tiltale
  • Aktivitetsrettede tiltak, for eksempel fysisk aktivitet, stelle i hagen
  • Musikkbaserte tiltak
  • Én-til-en omsorg
  • Forebygging og behandling av delirium

Disse hovedtypene er overlappende, og ett tiltak kan dekke flere behov.

Takk for hjelpen!
Noe gikk galt. Prøv igjen litt senere.
Sender…

Fant du det du lette etter?

0/500 tegn