Vi ser at du bruker nettleseren Internet Explorer

Dette nettstedet er ikke tilpasset denne eldre nettleseren, som ikke har støtte for nyere funksjonalitet. Din opplevelse av aldringoghelse.no vil derfor bli forringet.

Vi anbefaler at du benytter en annen, moderne og oppdatert nettleser som for eksempel Google Crome, Mozilla Firefox eller Microsoft Edge.

Har du ikke mulighet til å bruke en annen nettleser kan du gå videre til våre mest besøkte sider ved hjelp av lenkene under:

Jeg forstår at min opplevelse av aldringoghelse.no ikke vil være optimal, men vil likevel fortsette å bruke Internet Explorer.

Om demens på andre språk

Her finner du informasjon og e-læringskurs om demens på flere forskjellige språk. Informasjonen er tilrettelagt for personer med demens og deres pårørende.

Informasjon om demens på andre språk 

Enhet for migrasjonshelse ved Folkehelseinsituttet og Nasjonal kompetansetjeneste for aldring og helse har laget tre brosjyrer om demens på norsk, engelsk, polsk, urdu og tyrkisk. Disse finner du linker til under overskriften om demensutredning.

I Danmark har Migrationskolen ved Nationalt Videnscenter for Demens utviklet en rekke faktaark på ulike språk. Faktaarkene finnes på polsk, engelsk, tyrkisk, serbisk/kroatisk/bosnisk, farsi, arabisk og urdu.

Faktaarkene er skrevet til pasienter og pårørende og handler om demens generelt, Alzheimers sykdom, vaskulær demens samt depresjon. 

E-kurs om demens på andre språk

I Sverige har Migrationssskolan ved Kunskapscentrum för Demenssjukdomar utviklet et nettbasert kurs om demenssykdommer til personer med demens og deres pårørende på svensk, engelsk, persisk/farsi, arabisk, bosnisk/serbisk/kroatisk, polsk, spansk og tyrkisk.

Målet med dette nettbaserte kurset er å øke kunnskapen om demens blant pasienter, pårørende, omsorgsgivere og andre interesserte. Kurset dekker hjernens anatomi, de vanligste demenssymptomene og nevropsykiatriske utfordringer.

Takk for hjelpen!
Noe gikk galt. Prøv igjen litt senere.
Sender…

Fant du det du lette etter?

0/500 tegn