Vi ser at du bruker nettleseren Internet Explorer

Dette nettstedet er ikke tilpasset denne eldre nettleseren, som ikke har støtte for nyere funksjonalitet. Din opplevelse av aldringoghelse.no vil derfor bli forringet.

Vi anbefaler at du benytter en annen, moderne og oppdatert nettleser som for eksempel Google Crome, Mozilla Firefox eller Microsoft Edge.

Har du ikke mulighet til å bruke en annen nettleser kan du gå videre til våre mest besøkte sider ved hjelp av lenkene under:

Jeg forstår at min opplevelse av aldringoghelse.no ikke vil være optimal, men vil likevel fortsette å bruke Internet Explorer.

Statistikk

Innvandrerne i Norge kommer fra mer enn 200 land og selvstyrte regioner.

Tall fra Statisktisk sentralbyrå viser at i 2019 var nær 18 % av befolkningen i Norge innvandrere eller norskfødte med innvandrerbakgrunn.

Under 5 % av disse er over 70 år gamle. De fleste som er over 70 år i dag kommer fra Norden, Storbritannia eller Tyskland. Det ventes en endring i disse tallene fremover. De som kom til Norge som arbeidsmigranter på 1970-tallet eller som flyktninger på 1980 og 90-tallet blir stadig eldre. Snart vil flere fra Pakistan, Vietnam, Bosnia-Hercegovina, Iran og Irak bli over 70 år.

Oppdatert statistikk og tall om innvandrere og innvandring finnes på nettsiden til Statistisk sentralbyrå

Takk for hjelpen!
Noe gikk galt. Prøv igjen litt senere.
Sender…

Fant du det du lette etter?

0/500 tegn